Epilepsiforeningen

Antal medlemmer
5000 personer med epilepsi og pårørende

Formand
Lone Nørager Kristensen

Hjemmeside
www.epilepsiforeningen.dk


Følg foreningen her:

facebook-flat-vector-logo-400x400

Hvad er epilepsi?
Epilepsi er ikke bare én sygdom. Det er en paraplybetegnelse for en række tilstande med forskellige årsager, ytringsformer og prognoser, hvor fællesnævneren er tilbagevendende epileptiske anfald. Anfaldene er en følge af, at signaltrafikken i et større eller mindre netværk af nervecellerne i hjernen ”løber løbsk”. Hver dag får 12 danskere stillet diagnosen epilepsi. I alt har ca. 50.000 danskere sygdommen. 65 % bliver anfaldsfri ved hjælp af medicin.

Formål
Epilepsiforeningen varetager de ca. 50.000 danskere med epilepsis og deres pårørendes interesser. Vi arbejder for, at personer med epilepsi får den bedst mulige behandling og ikke begrænses i hverdagen.

Mærkesager
Foreningen fokuserer bl.a. på forbedringer i hele ”patientrejsen” fra den indledende diagnosticering og frem til der, hvor der viser sig at være behov for rehabiliteringsindsatser. 

Det vidste du ikke om mennesker med epilepsi
Den voldsomme krampe, som mange forbinder med epilepsi, er ikke de mest almindelige anfald. Der findes mange slags anfald. Den mest udbredte form er formentlig fokale anfald, hvor personen er bevisthedspåvirket under anfaldet, evt. med en pludselig ændring i adfærden.