Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Betydningen af fysisk aktivitet før og efter et stroke – og kan hjernen beskyttes i den akutte fase?

marts 17 @ 20:00

Gratis
Fysisk aktivitet
GRATIS TILMELDING VIA LINK: https://bit.ly/2PdFYW7
Du kan møde:
• Rikke Steen Krawcyk, ph.d. og post-doc ved Herlev Gentofte hospital, fortæller om vigtigheden af at holde sig fysisk aktiv før og efter et stroke.
Det er kendt, at fysisk aktivitet kan reducere risikofaktorerne for at få et stroke. Men hvilken indflydelse har fysisk aktivitet på kroppen både før og efter et stroke? Det vil Rikke Steen Krawcyk give et bud på, ligesom hun vil komme med et eksempel på, hvordan tidligere patienter med stroke trygt kan komme i gang med at træne efter et sygdomsforløb.
• Rolf Blauenfeldt, læge og ph.d. studerende ved Aarhus Universitetshospital, fortæller om et større forskningsprojekt der undersøger en behandlingsform, der beskytter hjernen mod varige skader efter de første symptomer viser sig.
Et stroke kan føre til alvorlige handicap, fordi hjernen kan blive skadet i løbet af få minutter. Derfor er det nødvendigt at beskytte hjernen mod iltmangel hurtigst muligt efter de første symptomer optræder. Rolf Blauenfeldt forsker i en behandling, hvor man afklemmer blodforsyningen til patientens arm i korte intervaller, da det ser ud til at have en beskyttende effekt på hjernen. Hør hvordan behandlingen virker, og hvorfor det er vigtigt at starte den allerede i ambulancen.
• Moderator Martin Faurholdt Gude, læge og ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet

Detaljer

Dato:
marts 17
Tidspunkt:
20:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://bit.ly/2PdFYW7
Scroll to top